top of page

Privé consult - Psychologie

Schermafbeelding 2011-11-07 om 12.49.14.jpg

Een privé-consult kost € 75,- per sessie en duurt gemiddeld 3 tot 3,5 uur.

Veel mensen houden van sport. Ze lopen, joggen, voetballen, tennissen of trainen op een sportschool. ‘Als ik dat doe’, zeggen ze, ‘voel ik me prettiger en meer ontspannen, kan ik mijn werk aan, concentreer ik me beter en ben ik gezelliger thuis. En mijn lichaam blijft in conditie, sterk, jong en fit.’

Psychologie is ook een sport. Een sport, die je mentale en emotionele lichaam in conditie houdt: je denken en hoe je je ‘voelt’. Psychologie heelt alle ‘blessures’ die je daar in de loop der jaren hebt opgelopen. Ze verzorgt en traint die lichamen, want die hebben ook wel eens een grote opknap- en onderhoudsbeurt nodig. De blessures bij psychologie heten blokkades of trauma's. Je kunt ze weghalen of genezen voordat ze je fysieke lichaam aantasten, dus voordat je ziek wordt.

Psychologie en psychotherapie is spelen met je denken of met de kern van wie jij bent.
Psychologie en psychotherapie is jezelf en je emoties leren voelen. Het is nieuwe wegen inslaan bij jezelf, nieuwe dingen over jezelf leren en uitproberen, nieuwe horizonten ontdekken, nieuwe avonturen beleven die je veranderen en verrijken. Avonturieren in jezelf en met jezelf.
Psychologie en psychotherapie is jezelf trainen om naar jezelf te kijken en om dingen anders te gaan doen, als jij dat wilt.
Zo groei je tot iets nieuws, tot iemand die jíj wilt zijn. Tot iemand die zich prettig(er) voelt: lichter, vrijer, meer open en ontspannen.

Psychologie / psychotherapie is zelf je problemen oplossen.
Misschien ben je depressief of bang.
Misschien ben je seksueel misbruikt en voel je dat je leven een drama blijft.
Of je hebt gehoord dat een psycholoog / psychotherapeut jou kan helpen met je PDS-problemen (prikkelbaar darm syndroom) of met ander fysiek ongemak dat een psychologische component heeft.
of je voelt 'een geest in je huis die me bij de keel grijpt'
of je bent verlegen
of je bent verslaafd
of je hebt grote problemen met het feit dat je geadopteerd bent
of je relatie gaat niet goed
of je durft de straat niet meer op
of je ‘moet’ altijd alles om je heen ‘tellen’, of ‘schoonmaken’
of je bestaat uit ‘meerdere persoonlijkheden’.
of je eet nog maar een heel klein beetje, of je braakt na de maaltijd.

We kunnen nog wel even doorgaan. Er zijn zo veel problemen waar je met de hulp van een psycholoog / psychotherapeut / regressie- of hypnotherapeut vanaf kan komen.

Het gaat erom dat je jeZelf wilt veranderen.


Psychologie is leuk. Je leert je problemen oplossen, je leert hoe je het zelf zo kan regelen dat je energie weer stroomt, dat je je weer lekker voelt.
Je leert veel over je zelf: Hoe zit een mens in elkaar? Hoe bestuur je je lichaam? Je leert allerlei vaardigheden. Je komt allerlei aspecten van jezelf tegen, talenten die je nog niet ontdekt had. Het verre verleden wordt helder. Je snapt jezelf weer. Je krijgt nieuwe ideeën.

Het leuke is dat je, als je jezelf snapt, ook iets voor anderen kan betekenen. Als je zelf oplossingen voor problemen hebt gevonden, kun je die oplossingen ook aan anderen adviseren als mógelijkheid (want ieder mens is weer anders). Je praat makkelijker met mensen. Je weet meer.

Psychologie is niks geks. Eigenlijk had je het op school al moeten leren.

Wacht niet te lang om iets aan je problemen te doen. Zonde van je leven.

Wat doen we tijdens de sessies?
Hoe los jij je problemen op met therapie?

Ik werk als integraal psyche-therapeut. Psyche is grieks voor 'ziel, geest'.

Ik werk breed, met veel psychologische technieken, omdat verschillende psychologische technieken elk hun eigen nut hebben. De een werkt bijvoorbeeld op emotioneel niveau, de ander op mentaal niveau en weer een ander op somatisch (lichamelijk) niveau. Ik schiet dus met vele soorten munitie op een probleem, en allemaal raak. Tot het probleem oplost. 

Elke cliënt is weer anders en dus is elke aanpak anders. Ik lever een pakket dat specifiek op de individuele cliënt toegespitst is en dat continu aansluit op het proces dat je zelf in gang hebt gezet.

Een voorbeeld van een mogelijk therapieverloop:

  • Thuis schrijf je je levensverhaal op; 5 pagina’s is meestal voldoende. Schrijf over je geboorte, je vader en moeder, broertjes en zusjes (als je die had), over problemen in je jeugd of later (trauma’s: fysiek, emotioneel of seksueel, pesten op school, ziekenhuisopnames, etc.) Beschrijf ook problemen die je tegenkomt bij jezelf en wat jij denkt dat de achtergrond daarvan is.

  • Dan onderzoek ik de oorzaken van de problemen met regressie- of hypnotherapie. Die oorzaken kunnen recent zijn of lang geleden (ze kunnen in je jeugd liggen, in de baarmoeder, zelfs in een vorig leven…). Een probleem heeft vaak meer dan één oorzaak. Daar zoeken we systematisch naar. Vaak heeft een probleem ook meer dan een gevólg en ook dat brengen we in kaart.
    Tijdens deze sessies gebruiken we bij voorbeeld 'inner child werk' om de gevonden problemen meteen te verlichten en te verhelpen.

  • Tegelijk geef ik adem- en ontspanningstraining, harmoniseringtechnieken en indien nodig werk ik energetisch (gericht op meridianen, áárden, afschermingtechnieken, etc.)

  • Met behulp van voice dialogue onderzoeken we in een volgende sessie de diverse aspecten/delen van je persoonlijkheid.

  • Daarna gaan we rebirthen en / of doen we emotioneel lichaamswerk om de diepere lagen, de somatische blokkades van je probleem te analyseren en te verhelpen.

  • Vervolgens beginnen we aan cognitieve therapie om aan de mentale aura te werken.

  • Dan gaan we naar gedragstherapie, bij voorbeeld om te leren dat jíj de baas bent van je emoties.

  • Pas dan, als het inzicht in de oorzaken van de problematiek is onderzocht en doorleefd in al zijn aspecten en als de oplossingen zijn getraind, pas dan gebruik ik wegpoetstechnieken als EMDR, om de geheugensporen te veranderen.

  • Af en toe, als de problematiek dat aangeeft, doe ik reïncarnatietherapie.

  • Soms doen we healing, in welke vorm dan ook.

  • Soms maak ik mediamiek contact (bij rouwverwerkingproblematiek werkt dat uitstekend).

  • Soms wil een cliënt diep in zichzelf gaan om contact te maken met zijn wezen, zijn ziel. Dan leer ik meditatietechnieken.

  • Soms schiet het creatieve oplossingsvermogen tekort en trainen we dat.

  • Soms wil iemand gewoon gecoached worden.

  • Soms is er obsessieve problematiek. 

Soms werken we Ericksoniaans, een diepere trance met verwarringinducties.Soms werken we provocatief, of met E.F.T., …….. etcetera, etcetera.
 

Regressie - Reïncarnatietherapie

 

Ik ben geen 'praat'-psycholoog. Mijns inziens werkt dat niet. Als we wèrken, werken we vaak in het onderbewustzijn. Dat onderbewuste bepaalt jou voor 95% – dus dáár moeten we de problemen onderzoeken en oplossen. 

Praten kan je ook met je buurvrouw of met je beste vriend zeg ik altijd. Vaak helpt dat. Pas als goede gesprekken met vrienden niet meer helpen om uit je problemen te komen, heb je wat aan mij. 

Mensen die met me gewerkt hebben weten dat ik me voor de volle honderd procent inzet. 
Hoe groot de problemen ook waren, we hebben ze eigenlijk altijd kunnen oplossen als de cliënt er werkelijk voor ging. Dat is een vereiste. Je heelt namelijk jezelf; ik draag slechts technieken aan, open wat deurtjes in jou zodat je naar binnen kunt kijken.

Duur van de therapie:
Over het algemeen: 5 sessies. In ernstige gevallen een paar meer. 
Bij dis-persoonlijkheden (dissociatieve identiteitstoornis): tot 40 sessies. 

Mijn psychologische training is erop gericht om niet alleen het specifieke probleem waarvoor jij komt aan te pakken, maar ook om de diepte in te gaan naar achterliggende oorzaken, overtuigingen, ladingen, die boven kunnen komen tijdens het therapieproces. Vaak komen cliënten voor een bepaald probleem (bijv. jalousie), maar stuiten we bijv. ook op andere, onvoorziene problemen (bijv. op een obsessief-compulsieve stoornis, meervoudige angsten en/of een vliegfobie). Bovendien is in mijn psychologische aanpak inbegrepen het trainen van diverse vaardigheden (cognitieve, energetische, emotionele en spirituele training) die jou leren in balans te blijven om zo in de toekomst zoveel mogelijk nieuwe problemen te voorkómen. 
 

Een privé-consult kost € 75,- per sessie en duurt gemiddeld 3 tot 3,5 uur.

bottom of page